Een speciaal evenement voor 20 – of 20.000 personen? Huur een tent om de perfecte omgeving te creëren voor je buitenreceptie of achtertuinbijeenkomst. Wel is het belangrijk om de juiste tent te kiezen voor je evenement. Welk type tent heb je nodig en hoe groot moet deze zijn? Je leest alles hierover in dit blog!

Stap 1: Kies een type tent

Voor de meeste korte termijn tenten raden wij je een van de drie soorten tenten aan op basis van je buitenruimte, budget en stijlvoorkeur.

  • Wordt de tent opgezet op gras of asfalt? Probeer dan een paaltent of spantent. Ze hebben een klassieke uitstraling en kunnen direct in het gras of asfalt worden gestoken. (Ze zijn ook je meest budgetvriendelijke keuze.
  • Wordt de tent opgezet op beton? Afhankelijk van de vierkante meters heeft je een frametent of een clearspan tent nodig. Ze kunnen allebei op hun plaats worden gehouden met gewichten in plaats van palen, wat betekent dat ze een goede keuze zijn als een set-up crew niet direct in de grond kan staan.
  • Heeft je een volledig open binnenruimte nodig? Je zult zien dat paaltenten en spantenten wel een handvol middenpalen hebben. Om een open ruimte zonder middenstokken te creëren, kiest je voor een frametent of clearspan tent.

Stap 2: Maak een schatting van de grootte van een tent

Om een goede inschatting te maken welke grootte tent je nodig hebt, moet je jezelf het volgende afvragen.

  • Hoeveel gasten zullen aanwezig zijn?
  • Wordt de maaltijd geserveerd of in buffetvorm?
  • Is er een dansvloer?
  • Heeft je een hoofdtafel?
  • Wat dacht je van een taarttafel en/of een geschenktafel?

Bedrijven zoals Maessen Tenten Verhuur kunnen op basis van deze gegevens de juiste tent aan je verhuren.

Stap 3: Meet je open ruimte

Je hebt een tentvoetafdruk nodig zonder stenen/betonnen terrassen, dekken, overhangende bomen of struiken of andere obstakels. Heb je genoeg open ruimte voor je tent?

Stap 4: Meet de vlakke achtertuin waar je de tent neerzet

Als je geïnteresseerd bent in een paaltent of spantent, voeg ruwweg anderhalf meter aan elke kant toe om de tent op te zetten/te staken. Als je een tent van 12 x 12 x 12 meter wilt, heb je een ruimte nodig van minstens 15 x 15 x 15 meter.