De bestrating van je tuin kan veel doen voor de looks van je tuin. Het aanpassen daarvan kan een duur grapje worden, daarom is het van belang een kwalitatief goede tegel uit te zoeken. Door de bestrating te laten aanleggen door een professional weet je zeker dat deze er strak in ligt. Er bestaan verschillende soorten bestrating. Elk type heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Je kunt kiezen tussen bestrating met een stoere en robuuste uitstaling, een moderne uitstraling of juist een klassieke uitstraling. Welke er zijn, lees je onderstaande.

Sierbestrating

Met sierbestrating kan je van bestrating echt een eyecatcher maken en is geschikt voor alle gedeeltes van je tuin. Voordelen van sierbestrating is dat deze in veel verschillende kleuren, stijlen, soorten en formaten verkrijgbaar is. Mocht er een tegel kapot gaan, is deze eenvoudig te vervangen. Daarnaast is het mogelijk om de sierbestrating in een patroon te leggen of meerdere soorten sierbestrating met elkaar te combineren.

Gebakken bestrating

Gebakken bestrating is erg sterk en gaat jaren mee. Zo kan dit type bestrating makkelijk worden gebruikt voor opritten, paadjes en terrassen. Er is een verschil tussen oud gebakken en nieuw gebakken bestrating. Oud gebakken bestrating heeft een wat klassiekere uitstraling en nieuw gebakken is moderner. Ook gebakken bestrating is er in veel kleuren en stijlen te vinden.  

 Betonklinkers

Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze klinkers gemaakt van beton. Betonklinkers worden strak afgewerkt en zijn geschikt voor opritten, parkeerplaatsen en pleinen. De betonklinker heeft een moderne en minimalistische uitstraling.

Grind en split

Het verharden van opritten kan worden gedaan door gebruik te maken van bijvoorbeeld grind en split. Grind en split kunnen goed gecombineerd worden met andere soorten tegels. Daarnaast staat het ook leuk als border opvulling.

Stapelblokken

Verschillende hoogtes in de tuin soort voor meer diepte en stijl in de tuin. Stapelblokken zijn leuk om hoger gelegen delen van de tuin, zoals borders of terrassen mooi af te werken.