Virtuele vakman

De 4 zomertrends in de tuin voor 2018

tuin zomer 2018

De 4 zomertrends in de tuin voor 2018

Geplaatst op

Toe aan een compleet nieuwe tuin? Al een lange tijd zien we dat de tuin steeds belangrijker wordt. Steeds vaker zien we dat de tuin een verlengstuk is van het huis en een plek is waar we ons kunnen ontspannen. Ook is het een ideale plek om terug te keren naar de natuur. Ieder persoon is uniek en ook elke tuin is uniek. Wat het beste past, kan je dus het beste zelf beoordelen. Om je wat inspiratie te geven, hebben wij 5 tuintrends van 2018 voor je verzameld.

Tegels/bestrating leggen in patronen

Een veel voorkomende trend in 2018 zijn tuintegels die in patronen worden gelegd. Dit kunnen strakke patronen zijn die goed passen bij een modern huis, maar ook patronen die prachtige figuren vormen. Hoe je de tegels legt kun je zelf bepalen. Deze trend zien we pas sinds dit jaar en is toepasbaar voor het gehele terras. Ook is het een leuke manier om de tuin mee te accentueren.

Grote tegels in kleine tuinen

Om je kleine tuin toch groot te laten lijken, helpt het om te kiezen voor grote tegels. Dit lijkt misschien gek, maar grote tegels geeft de tuin een overzichtelijke en rustige uitstraling. Des te groter de tegels zijn, hoe groter de tuin lijkt. Dit effect kun je verder versterken door de tegels diagonaal te (laten) plaatsen. Aangezien we deze trend steeds meer terugzien in 2018, mag deze niet ontbreken in ons lijstje.

Natuursteen is razend populair

Ook in 2018 zien we de natuursteen veel terugkomen. De tuin wordt steeds vaker ingericht als een stukje natuur, en daar past natuursteen natuurlijk perfect bij. In een natuurlijke tuin is een subtiele structuur verweven. Een goede manier om structuur aan te brengen is door middel van natuurlijke bestrating. Natuursteen heeft een mooi motief en zal door de jaren heen een steeds meer doorleefde verschijning krijgen, met andere woorden, deze bestrating zal in de loop der jaren mooier worden.

Je nieuwste gadgets in de tuin

Technologie wordt steeds meer een groot gedeelte van ons dagelijks leven en dat zien we ook terug in de tuin van 2018. Alle elektrische apparaten zijn verbonden met het WiFi netwerk, zoals verlichting en sprinklers. Tegenwoordig wordt er ook technologie verwerkt in de terrastegels. Zo zijn de nieuwe tegels tegenwoordig slijtvast, waardoor ze er langer mooi blijven uitzien.

Gerelateerde berichten

tegels tuindesign

5 soorten bestrating voor in je tuin

De bestrating van je tuin kan veel doen voor de looks van je tuin. Het aanpassen daarvan kan een duur grapje worden, daarom is het van belang een...

Lees meer

kunstgras kiezen kopen

Eenvoudig en snel zelf kunstgras leggen

Steeds meer mensen kiezen voor een onderhoudsarme of zelfs onderhoudsvrije tuin. Waar voorheen veel mensen het bestraten van hun tuin zagen als de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden