Virtuele vakman

3 Tuintips van de Virtuele Vakman

tuinpoort

3 Tuintips van de Virtuele Vakman

Geplaatst op

Als je nu je tuin zelf gaat aanleggen of je laat het doen door een professional, je zult zélf moeten aangeven wat je wel en niet wil. Zowel de indeling als de uitstraling is iets wat je uiteindelijk zelf zal moeten beslissen. Professionals kunnen je adviseren en handvaten bieden waarmee je een goede keuze kunt maken. Daarom lees je in deze blog een aantal tips voor de inrichting en indeling van je voor- en/of achtertuin.

Tip 1: werk met deeltuinen

Je kunt je tuin een leuke extra dimensie geven dankzij het gebruik maken van deeltuinen of zones. Kies er bijvoorbeeld voor om op de ene plek meer bloemen met fraaie kleuren en op de andere plek wat meer hogere struiken en planten te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld ook je tuinpad in een andere lijn laten aanleggen dan de gebruikelijke horizontale, verticale en diagonale lijnen. Probeer bijvoorbeeld wat bochten aan te brengen in de tuin om zo wat meer ruimte en beweging toe te voegen.

Tip 2: kies voor de juiste afscheiding

Kies je voor een schutting of liever voor een hek? Wat je ook maar kiest, laat het passen bij je stek! Heb je een brede tuin? Kies dan voor een heg! Maar kies je voor een houten schutting dan is het breedtegevoel vrij snel weg. Dit heeft weer te maken met de horizontale lijnen. Deze kunnen je tuin langer maken, ook al is het maar een kleine. Baken je tuin af met een schutting en een poort. Het is redelijk gebruikelijk en doorgaans hoe het hoort.

Tip 3: Ga de hoogte in

Hoogteverschillen zijn ook een goede manier om ervoor te zorgen dat je tuin een ruimtelijkere uitstraling krijgt. Dit kan door middel van verhogingen worden gerealiseerd. Gebruik bijvoorbeeld een verlaagd terras of een verhoogd gazon. Maar denk er wel om dat dit mogelijk weer wat meer onderhoud vergt.

Gerelateerde berichten

tegels tuindesign

5 soorten bestrating voor in je tuin

De bestrating van je tuin kan veel doen voor de looks van je tuin. Het aanpassen daarvan kan een duur grapje worden, daarom is het van belang een...

Lees meer

kunstgras kiezen kopen

Eenvoudig en snel zelf kunstgras leggen

Steeds meer mensen kiezen voor een onderhoudsarme of zelfs onderhoudsvrije tuin. Waar voorheen veel mensen het bestraten van hun tuin zagen als de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden