Virtuele vakman

Werken op het dak: tips

Werken op het dak: tips

Geplaatst op

Je eigen huis verbouwen is voor veel mensen een plezierige werkzaamheid waarbij ze zelf de touwtjes volledig in handen hebben. Het wordt echter minder plezierig wanneer er grootte hoogtes aan te pas komen: van het dak af vallen heeft een ander effect op je lichamelijke gesteldheid dan een spijker in je nagel slaan of je vinger openhalen aan een splinter.  Toch is het veel goedkoper om zelf je dak verbouwen dan wanneer je het door externe partijen laat doen. Bovendien komt het er dan echt uit te zien zoals jij dat wil. Omdat niet iedereen een hoogwerker certificaat in bezit heeft en daarom wel op het dak moet klimmen, hebben wij een aantal tips.

Houd rekening met het weer

Als je van plan bent om uren bezig te zijn op het dak, wat doorgaans wel het geval is, is het aan te raden om comfortabele kleren te dragen. Diezelfde kleren moeten jou ook beschermen van de weersomstandigheden. In de zomer moet je voorkomen dat je verbrand door lichte T-shirts met lange mouwen aan te trekken. Als het regent is het verstandig om een regenjas aan te trekken. Vermijd katoenen kleding, deze stof droogt namelijk niet snel. Als het vriest kun je het dak beter niet betreden. Uitglijden kan namelijk fataal zijn.

Stevige stappers

Om succesvol op het dak te werken moet je investeren in stevige schoenen met stalen neuzen. Werkschoenen hebben veel profiel zodat je grip hebt op het dak en niet uitglijdt. Ze beschermen je bovendien voor vallende objecten waardoor je voeten onbeschadigd blijven.

Veiligheidstuigje

Het beste voorwerp om de werkzaamheden op je dak mee uit te voeren is het veiligheidstuigje. Het zorgt er niet alleen voor dat je niet gewond raakt, het red ook je leven. Controleer of je huis een sterk en betrouwbaar punt heeft waar het tuigje aan bevestigd kan worden. Overweeg of het de werkzaamheden en de geldbesparing wel waard zijn als dit niet het geval is.

Door deze tips te volgen heb je een goede basis om op je dak te werken, maar we kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat je heel voorzichtig moet zijn en dat veiligheid voorop staat. Succes met je volgende project.

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden