Virtuele vakman

Welke stacker moet ik kiezen?

Welke stacker moet ik kiezen?

Geplaatst op

Voor het optillen of hijsen zijn er stackers, kranen, takels en heftrucks die je kunt inzetten. Je klus voer je het meest efficiënt uit wanneer je kiest voor een bijpassend hijsmiddel. Hier zijn de beste stackers met hun verschillen.

 

Lierstacker vs. Hydraulische stacker

Kiezen tussen een lierstacker en hydraulische stacker is volgens ons meer een persoonlijke voorkeur. Lieren heffen sneller en hebben over het algemeen minder onderhoud nodig, terwijl hydraulische systemen meer ruimte in beslag nemen, minder efficiënt en duurder zijn, maar minder snel, wat de productiviteit in veel toepassingen aanzienlijk kan verhogen. Onze LES-serie Stacker Trucks worden allemaal volledig geassembleerd geleverd vanwege hun industriële gelaste constructie en zijn gepoedercoat voor een professionele afwerking en toegevoegde corrosiebestendigheid.

Mini stackers

Mini stackers bieden een lichtgewicht hefoplossing tot 150 kg, kunnen worden uitgerust met vorken van een platform en zijn ideaal voor een veelheid aan taken zoals het laden en lossen van zwaar materieel uit rekken, voertuigen en werkpositionering. Vaak gebruikt in huishoudelijke en garage toepassingen en gebruikt als een metgezel de meesten konden nooit meer zonder! Zelfs als je gewoon weer een zware levering voor je buurman neemt, zijn deze mini stackers ideaal.

Lierstackers

Lierstackers zijn veelzijdiger en bieden een hefvermogen tot 1000 kg, een hoogte tot 1560 mm met volledig instelbare vorkbreedte tot 690 mm, precisie heffen wordt bereikt via een industriële lier met rem en staalkabelkabel. Het transport wordt handmatig uitgevoerd door het apparaat in de gewenste richting te duwen en te trekken, het transport moet altijd op de laagst mogelijke hoogte worden uitgevoerd. Een veiligheidskooi beschermt de gebruiker tegen aanraking van het hefmechanisme of de last en is een opvallende veiligheidsvoorziening.

Hydraulische stackers

Hydraulische stackers zorgen voor een ‘superhoge’ pallettruck met een hoogte tot 2500 mm, een gewicht tot 2000 kg en een vaste, niet-verhandelbare buitenvorkbreedte van 540 mm. De PA Hydraulic Pallet Stacker is een uiterst efficiënt alternatief voor een vorkheftruck, elektrische stacker of iets dergelijks en is perfect geschikt voor magazijnen en industriële omgevingen dankzij de robuuste gelaste stalen constructie, vakkundig bewerkte hydraulische ram en goed ontworpen hefsysteem. Het verplaatsen van de unit gebeurt handmatig op dezelfde manier als een lierstacker zoals hierboven beschreven.

Gerelateerde berichten

Betonboren: Kenmerken en Voordelen van een Robuust Gereedschap

In de wereld van constructie en bouw is de betonboor een krachtig instrument met een veelheid aan toepassingen. Dit specifiek ontworpen gereedschap...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden