Virtuele vakman

Welke soorten trucks bestaan er en welke heb ik nodig?

heftruckcertificaat

Welke soorten trucks bestaan er en welke heb ik nodig?

Geplaatst op

Er zijn verschillende soorten transporten in de logistiekwereld. Om deze verschillende goederen te transporteren heb je dus ook verschillende soorten trucktypes nodig. Ze hebben allemaal één ding gemeen en dat is dat ze goederen verplaatsen. Maar toch zijn er vele soorten die gebruikt worden voor andere doeleinden. Je kunt namelijk niet met een heftruck door smalle gangen daar heb je een hoogbouwtruck of reachtruck voor. In deze blog lees je meer over verschillende trucks.

Verschil tussen heftruck en reachtrucks

Ze hebben veel dingen gemeen, maar toch zijn er een aantal verschillen. Door deze verschillen ben je ook verplicht om voor beide een apart certificaat te behalen. Een reachtruck wordt altijd aangedreven met een elektrische motor in tegenstelling van de heftruck die ook met een verbrandingsmotor werkt. De reachtruck is ook compacter hierdoor wordt die vooral ingezet bij smalle en kleine ruimtes. Een ander verschil is dat je dwars zit op een reachtruck, op een heftruck zit je namelijk recht achter het stuur.

Hoogbouwtrucks door smalle gangen

Deze trucks zijn zodanig gebouwd dat ze eigenlijk door elke smalle gang passen bijvoorbeeld in een magazijn tussen stellingen. Deze trucks hebben meestal de capaciteit om goederen ruim 15 meter op te tillen te plaatsen. Deze trucks kunnen heen en weer gaan in paden die 1,5 meter breed zijn.

Goederen vervoeren met een trekker

Trekkers hebben vaak een rolcontainer of een aanhanger waarmee ze goederen kunnen verplaatsen. Deze manier van vervoeren wordt vooral gebruikt om winkels te bevoorraden op een lange afstand bijvoorbeeld op een luchthaven of op grote productievloeren.

Kan ik met één certificaat alle trucks rijden?

Nee, om meteen antwoord te geven op de vraag. Dit is niet mogelijk. Per type is een apart certificaat verplicht. Met dit certificaat kan je aantonen dat je de heftruck kunt beheersen, dat je volgens veilige werkmethoden werkt en dat je gevaren kun herkennen. Een heftruckcertificaat kan je in Arnhem halen. Het behalen van een heftruckcertificaat heeft zowel voordelen voor jou als voor je (toekomstige)werkgever. Je bent namelijk bij een nieuwe baan meteen inzetbaar.

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden