Virtuele vakman

Welke matras past bij jou? Check de verschillen

matras

Welke matras past bij jou? Check de verschillen

Geplaatst op

Het is belangrijk om het juiste matras te vinden, want of een matras prettig ligt, is een persoonlijke kwestie. Daarom willen we je graag in deze blog helpen kiezen, dat scheelt tijd en geld, want zo maak je niet de verkeerde keuze.

Tip

Voordat je een keuze kan maken en een aankoop kan doen, is het goed om een tijd op het matras te liggen. Veel mensen kijken naar matrassen, laten zich informeren, zeggen wel wat ze willen, maar proberen de matrassen niet uit.

Soorten matrassen

Een oud type matras is het matras met veren. Deze bestaan al sinds het begin van de 20ste eeuw. Ze zijn gemaakt van veren die samendrukken als je gewicht erop rust. Hoe meer spoelen, hoe meer je wordt ondersteund. Een van de belangrijkste redenen dat dit matras populair is, is de betaalbaarheid. Ook maakt het bed nogal wat geluid als je er in beweegt, wat er voor kan zorgen dat de buurt ongewenst betrokken wordt bij intieme momenten.

Traagschuim

Het materiaal voor dit type matras is ontworpen door NASA in het jaar 1966. Het werd ontwikkelt om de veiligheid van vliegtuigkussens te verbeteren. Nu is het een veel gebruikt materiaal, we vinden het onder andere in kussens, dekens, meubels, schoenen, rolstoelen en matrassen. Mensen vinden dit een prettig materiaal, omdat je het gevoel hebt erin weg te zakken. Het schuim neemt je vorm aan, maar als je opgestaan bent, krijgt het zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Dit type matras is ideaal om zijdelings te liggen.

Gel

Vaak wordt er gel toegevoegd aan een matras, dit zorgt voor de absorptie van de warmte. Zo slaap je koeler.

Latex

Dit type is niet synthetisch, zoals schuim en gel, maar natuurlijk. Daarom is het vaak een populair alternatief voor traagschuim. Dit type matras ligt ongeveer het zelfde als een matras van traagschuim, je zakt er iets minder in weg. Daar staat tegenover dat latex minder warmte vasthoud, waardoor je koeler slaapt.

Waterbed

Het waterbed is uitgevonden door een Schotse arts. De kwaliteiten van dit bed voorkomen doorligplekken bij patiënten, dat is ook de reden dat het bed gevonden is. In de jaren ’80 was het waterbed erg populair. Een waterbed geeft je het gevoel op water te drijven, want ook een beetje zo is. Dat is lekker rustgevend.

Luchtbed

Nee dit gaat niet over een luchtbed voorop de camping. Het hoogwaardige luchtbed voor in de slaapkamer is van een heel ander kaliber. De meeste bedden hebben een ingebouwde luchtpomp. Dat is lekker handig.

Biologisch

Biologisch is big business, ook in de matrassen wereld is er geld in te verdienen. Organische matrassen zijn geliefd vanwege het feit dat ze gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Zo smaak je het milieu. Vaak zijn deze materialen niet bewerkt met chemische middelen, dat is helemaal ecologisch!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden