Virtuele vakman

Wat te doen als je slot niet meer open gaat

Wat te doen als je slot niet meer open gaat

Geplaatst op

Op een dag kom je thuis en ineens gaat het slot van je deur niet meer open. Dit kan komen omdat de sleutel vast zit in het slot, het slot geblokkeerd is of omdat de deur klemt. Wat de oorzaak ook is, wat moet je eraan doen? Er zijn verschillende oplossingen die je kunt proberen. Gaat je slot niet meer open? Lees dan snel verder.

De sleutel

Als je slot niet meer open gaat, controleer dan eerst je huissleutel. Misschien is de sleutel gebogen, beschadigd of versleten. In zo’n geval kan de sleutel vast komen te zitten in het slot. Het is dan moeilijk om de sleutel eruit te krijgen, dit is vooral het geval bij een cilinderslot. Probeer de sleutel zo recht mogelijk uit de cilinder te halen. Op deze manier breng je de minste schade toe en voorkom je dat de sleutel afbreekt.

Het slot

De sleutel hoeft niet altijd het probleem te zijn. Het kan ook zijn dat het slot kapot is. In de loop van der tijd kan je slot kapot gaan Door vuil en roest kunnen de veertjes in het cilinderslot worden aangetast. Roest kan ervoor zorgen dat het slot geblokkeerd raakt. Vaak kun je het probleem oplossen door een druppeltje olie in het slot te gieten. In sommige gevallen heb je een slotenmaker in Aalst nodig om het probleem op te lossen. 

Wat te doen als niets helpt

Als je slot met geen mogelijkheid meer open te krijgen is kun je het beste een slotenmaker bellen. De slotenmaker kan het slot vervangen. De meeste slotenmakers hebben een spoeddienst waardoor ze snel ter plaatse kunnen zijn. Ook in het weekend zijn veel slotenmakers gewoon bereikbaar. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je te maken krijgt met een hoger tarief.

Gerelateerde berichten

Professionele schoonmakers voor het onderhoud van een kantorencomplex

Het handhaven van een hygiënische werkplek is cruciaal voor het welzijn en de productiviteit van werknemers, maar het handhaven van een efficiënt...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden