Bij een bezichtiging van je droomhuis zie je het huis vaak door een roze bril. Alles lijkt perfect. Toch kan het bij de tweede keer kijken voorkomen dat je ineens ziet dat er een scheur in de muur zit of blijkt dat de grond is verzakt. Daarom is het raadzaam om een bouwkundige keuring uit te laten voeren voordat je een bod uitbrengt op je droomhuis. Zo weet je direct wat de staat van de woning is voordat je hem daadwerkelijk gaat kopen. Tijdens een bouwkundige keuring wordt de woning van binnen en buiten helemaal onderzocht. Na de keuring krijg je een bouwkundig rapport met een kostenbegroting zodat je overzichtelijk in kaart hebt wat de reparatie- en onderhoudskosten gaan zijn.

De voordelen van een bouwkundige keuring

Tijdens een bouwkundige keuring komt naar voren wat de staat van de woning is die je wilt gaan kopen. Als uit de keuring naar voren komt dat er het een en ander mis is met de woning, kan dit zorgen voor hoge kosten. Bij het kopen van een huis doe je al een grote uitgave. Je wilt dan ook dat de woning in goede staat is zodat je achteraf niet met nog hogere kosten komt te zitten. Om er zeker van te zijn dat je een degelijke woning koopt waar je jarenlang plezier van kunt beleven kun je een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Tijdens de keuring wordt er onder andere gekeken naar: de riolering, de fundering, de staat van het dak, de muren en de ramen.

Een professionele bouwkundige keuring

Wanneer je een bouwkundige keuring laat uitvoeren is het verstandig om dit door een professional te laten doen. Een bouwkundig rapport is alleen geldig wanneer deze door een gecertificeerde partij is opgesteld. Daarnaast mag degene die de keuring uitvoert niet betrokken zijn bij de aankoop van de woning. Aan de hand van een bouwkundige keuring kun je direct zien of het bedrag dat jij op de woning hebt geboden reëel is. De keuring kun je daarnaast gebruiken als ontbindende voorwaarden. Om er zeker van te zijn dat je met een goede partij in zee gaat kun je kiezen voor Huiskeur.nl voor een professionele bouwkundige keuring van je nieuwe droomwoning.