Wat heb ik aan een systeemplafond?
Geplaatst op
Een systeemplafond biedt je veel voordelen. Het is in de meeste gevallen een rooster waarin tegels zitten. Deze vormen het verlaagde plafond, wat een systeemplafond in feite is. Je kunt met een systeemplafond vele structurele oplossingen vinden. In de blog nemen we deze even met je door. Lees snel verder en laat je informeren.
Wat doet een systeemplafond?
Een systeemplafond zorgt ervoor dat leidingen en kabels niet te zien zijn. De meeste mensen vinden dit niet mooi om te zien. Als je het goed doet, zonder systeemplafond, dan kan het resultaat industrieel genoemd worden. Anders is het een rommeltje. Dan wil je echt een systeemplafond. Daarnaast is het een superhandige manier om de akoestiek van een kamer te verbeteren. Zo haal je die irritante galm eruit.
Is het moeilijk om een systeemplafond te plaatsten?
Veel mensen denken dat het moeilijk is om een systeemplafond te plaatsen. Dit is niet het geval. Je kunt hem als een puzzel in elkaar zetten. Hieronder nemen we je mee in een aantal stappen:
- Stap 1: plaats het rooster
- Stap 2: maak het inlegplafond waarin de tegels komen
- Stap 3: leg de platen van het systeemplafond erin
Wanneer je weinig ervaring hebt met bouwen, laat het plaatsten van het systeemplafond dan aan een bouwbedrijf over. Dat werkt sneller en de resultaten zijn beter.
Is een systeemplafond duur?
Een systeemplafond is niet vreselijk duur, je moet reken op zo’n 14 euro per m2. Het kan goedkoper, maar dan is de kwaliteit niet altijd om over naar huis te schrijven. Ergens moet dan immers op bespaard worden.
Vertraagt het plafond een brand?
Een plafond vertraagt een brand en zeker in combinatie met brandwerende applicaties, zoals deuren en muren, is het een goede manier om een brand in een gedeelte van een pand te isoleren.
Conclusie
Voor een relatief laag bedrag heb je een verlaagd plafond, het systeemplafond, dat relatief gemakkelijk te plaatsen is en daarbij ook nog galm- en brandwerend is.