Virtuele vakman

Waarom is een brandwacht goed voor de brandpreventie?

brand brandweer veiligheid

Waarom is een brandwacht goed voor de brandpreventie?

Geplaatst op

Het is een stuk veiliger rond je bedrijf met een brandwacht in de buurt. Wat deze expert doet en wat de voordelen zijn, sommigen spreken een beetje voor zich, dat nemen we allemaal met je door in deze blog. Lees snel verder en doe je voordeel met onze tips. 

Wat doet een brandwacht?

De kerntaak van de brandwacht is het bewaken van de brandveiligheid en het voorkomen van brand, maar een brandwacht doet meer, want hij of zij is ook inzetbaar als controlefunctionaris. Dat wil zeggen dat hij surveilleert wanneer er bijvoorbeeld werk op grote hoogte uitgevoerd wordt. Natuurlijk moet dit veilig gedaan worden. De brandwacht zorgt ervoor dat de werkzaamheden volgens de regels uitgevoerd worden.

Ingrijpen

Het is belangrijk om direct in te grijpen wanneer er een calamiteit is. Je wilt tenslotte niet dat je bedrijf verast wordt. Om dit laatste te realiseren heb je het juiste veiligheidssysteem nodig. Een brandwacht is een wezenlijk onderdeel van dit systeem, omdat een menselijk agent vaak direct kan zien waar de problemen zijn, deze verhelpen en indien nodig hulptroepen inroepen. Het is een van de slimste investeringen om een brandwacht in de arm te nemen. Zo kun je met een gerust hart ondernemen.

Wat zijn de voordelen van een brandwacht?

Het leuke van een brandwacht is, dat deze experts op verschillende plekken ingezet kunnen worden. Je kunt het zo gek niet bedenken of een brandwacht kan er een beveiligersrol vervullen. De voordelen van een brandwacht zijn:

  • Veiligheid in een bedrijf onder de loep nemen
  • Voorkomen van grootschalige branden
  • Veiligheidsvoorschriften aangaande gevaarlijk werk up-to-date houden en toezichthouden hierop

Je ziet vaak brandwachten op plekken waar veel mensen bij elkaar komen. Wanneer er bijvoorbeeld een storm dreigt, hoor je soms dat op grond van de brandweer bepaalde activiteiten afgelast zijn. Ook gebouwen moeten soms om veiligheidsredenen ontruimt, gesloten en aangepast worden oplast van brandwachten.

Conclusie

Laat je inspireren. Neem contact op met experts en kijk wat de voordelen van een brandwacht voor jouw bedrijf kunnen zijn. Veiligheid gaat boven alles. Je wilt als ondernemer niet moeten uitleggen waarom er mensen verongelukt of gewond geraakt zijn door jouw achteloze omgang met de veiligheidsvoorschriften.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden