Het merendeel van de huizen in Nederland bestaat uit meerdere verdiepingen en is dan ook als vanzelfsprekend uitgerust met een trap. Veel mensen staan er vaak niet bij stil dat de trap eigenlijk een heel belangrijk onderdeel van het huis is op het gebied van bijvoorbeeld de interieurinrichting. De trap is vaak een van de meest belopen onderdelen van het huis.

Een trap is ook een van de plekken in huis waar soms ongelukken ontstaan, omdat mensen van de trap af vallen. Om ervoor te zorgen dat je trap zo veilig mogelijk is en er ook qua uitstraling goed uitziet, is een anti slip strip een goede en duurzame oplossing. Waarmee je voor een relatief kleine investering een stuk veiligheid inkoopt op de trap.

Kinderen kunnen veilig de trap op en af met een anti slip strip

Vooral voor gezinnen met kinderen is de trap nog weleens een probleemgebied, omdat sommige kinderen er een sport van maken om zo snel mogelijk van de trap af te glijden of rennen. Vaak gebeurt dit ook nog eens zonder schoeisel, waardoor de trap nog gladder is en er lelijke ongelukken kunnen gebeuren.

Tip: Antislip trap strip zwart

Door gebruik te maken van een rubberen anti slip strip, zorg je voor extra grip op de trap en wordt je automatisch afgeremd. Een bijkomend voordeel van de strips, is dat deze optimaal beschermt tegen slijtage van de verf op het hout of aluminium. Sommige mensen kiezen voor een vloerbedekking op de trap die zorgt voor demping en in het begin ook grip geeft, maar vaak slijt dit zeer snel af en is de trap ook zeer besmettelijk voor vlekken. Een houten of metalen trap met een mooie kleur is vaak de beste oplossing en in combinatie met een anti slip strip ook de meest veilige.

Rubberen strip is makkelijk op maat te knippen

Het onderhoud van de trap kan soms behoorlijk in de kosten lopen, wanneer het gaat om bijvoorbeeld het verven en schuren of opnieuw bekleden van de trap. Een rubberen anti slip strip is echter zeer betaalbaar en gaat daarnaast ook jarenlang mee. De strip is voorzien van een zelfklevende lijmlaag die jarenlang aan de trap blijft zitten en niet snel zal loslaten.


Uitgelicht: Anti slip trap strip wit

Het rubber materiaal is goed bestand tegen slijtage en een fijne bijkomstigheid, is dat je deze zelf kan knippen op de manier zoals jij die het beste op de trap vindt staan. Vaak is het niet nodig om de strip over de gehele breedte van de trede te bevestigen en kun je deze op je eigen gewenste lengte afknippen. Tegenwoordig worden de strips ook in meerdere kleuren aangeboden zodat je deze kan afstemmen op de rest van het design van de trap.