Virtuele vakman

Tips voor het ramen wassen

schoonmaakbedrijf

Tips voor het ramen wassen

Geplaatst op

Ramen wassen is een klusje dat vaak uitgesteld wordt. Dit zorgt ervoor dat de ramen er niet schoner op worden en het wassen van de ramen een behoorlijk tijdsintensieve klus kan worden. Om je wat op weg te helpen willen we je een aantal tips geven om ramen goed schoon te krijgen. Gebruik deze tips bij het wassen en je kunt langer genieten van mooie schone ramen zonder strepen.

Was ramen op een bewolkte dag

Ramen wassen is het meest effectief op een bewolkte dag. Juist zonnige dagen lijken de perfecte dagen om de ramen een wasbeurt te geven. Niets is minder waar, aangezien de felle zon die op het raam schijnt zorgt voor warme ramen. Door deze warmte verdampt het water zo snel, dat je het niet meer handmatig kunt wegtrekken. Op deze manier ontstaan strepen, waardoor je niet het optimale resultaat krijgt na het ramen wassen. We adviseren je dus om op een bewolkte dag aan de slag te gaan met het wassen van je ramen.

Werk van boven naar beneden

Een ander advies dat we je geven is om met het rammen wassen te werken van boven naar beneden. Begin je aan de onderkant, dan loop je het risico dat vieze druppels water over de schone gedeeltes van het raam druipen. Zonde van de tijd die je hier al in hebt geïnvesteerd. Begin dus bovenaan en werk rustig naar onder, dit scheelt naast tijd ook een boel irritaties.

Gebruik een trekker bij het ramen wassen

Heb je nog last van strepen op de ramen na het wassen? Dit kan komen doordat het water vanzelf is opgedroogd, zonder dat je het handmatig hebt verwijderd van het raam. We adviseren om bij het ramen wassen een trekker te gebruiken. Zo voorkom je dat al het water gaat verdampen en strepen achterlaat. Als je dan tijd investeert in het wassen van de ramen, dan wil je ook het optimale rendement eruit halen. Bij het gebruiken van een trekker moet je overigens wel eerst controleren of er geen vuil meer op de ramen zit, aangezien je anders het risico loopt om krassen op je raam te trekken.

Hulp bij het wassen van ramen

Heb je weinig tijd voor ramen wassen of besteed je het gewoon liever uit? Schakel dan een professioneel schoonmaakbedrijf in dat gespecialiseerd is in ramen wassen. Zo ben je geen tijd kwijt aan het wassen van ramen, maar geniet je toch het hele jaar van schone ramen bij je woning of bedrijfspand.

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden