Virtuele vakman

Slimme tips om je huis en tuin lenteklaar te krijgen

telescoopborstel

Slimme tips om je huis en tuin lenteklaar te krijgen

Geplaatst op

In het lente- en zomerseizoen genieten we graag van onze woning en tuin, maar voor dat we dit kunnen doen is er werk aan de winkel. Zoals het schoonmaken van de gevel van ons huis en de inrichting van de tuin. In deze blog geven we je tips hoe je de gevel eenvoudig schoon kunt maken.

Schone gevel

Laten we beginnen bij een schone gevel. Hiervoor kun je een hogedrukreiniger gebruiken, dat maakt dat je snel resultaat ziet. Zorg er wel voor dat je de reiniger niet op een te hoge stand zet. Sommige reinigers zijn zo krachtig dat je de gevel beschadigt. Als je begint met het schoonmaken van de gevel en bovenste delen van het huis, dan kun je daarna de onderkant doen. Als je andersom werkt, zal het vuil van boven je gedane werk beneden weer ongedaan maken. Dat moeten we niet hebben! Om de ramen op de tweede of derde verdieping te bereiken, is het handig om een telescoopborstel te gebruiken. Zo hoef je niet op een ladder te staan, maar kun je gewoon met vaste grond onder je voeten ramen van je woning schoonmaken. Deze borstel is ook uitermate geschikt om de gevel eens flink te schrobben.

Repareer dingen rond het huis

Om je huis er mooi uit te laten zien, is het belangrijk om zo nu en dan de nodige reparaties uit te voeren. Misschien ligt de bestrating niet helemaal strak meer of heeft de carport een reparatie nodig. Ook de tuin kan misschien wat op geknapt worden, bijvoorbeeld door de vlonders en de pergola eens een flinke schoonmaakbeurt te geven. Dode takken en planten kun je verwijderen en vervangen voor nieuwe planten die in de lente en zomer een mooie look aan je tuin geven.

Hekwerk

Wanneer je rond je tuin een hekwerk hebt, is het goed dit te controleren, misschien heeft het hier en daar een likje verf nodig. Met een schutting is het goed om te checken of alle planken nog netjes zijn. Misschien is er gedurende het herfst- en winterseizoen het een en ander beschadigd.

Richt je tuin in

Zet mooie planten in je tuin en kijk bij het lokale tuincentrum of je daar leuke beelden en andere accessoires voor in de tuin kunt vinden. Een eigen gemaakte lounge is ook erg leuk. Deze maak je eenvoudig van pallets en kussens. Er zijn veel ontwerpen voor eenvoudig te maken meubels online te vinden. Natuurlijk kun je ook een set online bestellen of langs gaan bij een speciaalzaak.

Check de grill

Kijk, een tuin is natuurlijk pas lenteklaar als er een fatsoenlijke BBQ in gehouden kan worden. Hoe je dat garandeert? Gewoon door de grill eens even een lekkere schoonmaakbeurt te geven. Bij de eerste zonnige dag kun je direct aan de slag met het vlees bakken. Superleuk om met familie en vrienden te genieten van een BBQ in een tuin die lenteklaar is.

Conclusie

Om optimaal te kunnen genieten van je woning en tuin, is het zaak dat je ze lenteklaar maakt. De beste tijd is rond het einde van de winter. Je moet kijken wat de weersverwachting is, is deze goed en blijft dit zo, dan is het tijd om aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je voor bepaalde zaken al eerder aan de slag, maar vooral om het resultaat van je werkzaamheden mooi te houden, is het belangrijk dat er geen winterse stormen, hagelbuiten of stortregens over je lentetuin komen. Natuurlijk weet je het nooit zeker, want de weergoden trekken hun eigen plan.

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden