Virtuele vakman

Optrekkend vocht en tips wat je er aan kunt doen

Optrekkend vocht en tips wat je er aan kunt doen

Geplaatst op

Het is reuze interessant om alle blogs die betrekking hebben op bouw – en interieur tips in de gaten te houden. Op die manier kom je namelijk veel te weten, bijvoorbeeld als je te maken hebt met zoiets als optrekkend vocht. Er is op heel veel blogs al eens over geschreven en toch weten veel mensen nog niet precies wat optrekkend vocht nou eigenlijk precies is. Daarom leggen we het hier nog een keer uit. Ook geven we het antwoord op de vraag wat je aan optrekkend vocht kunt doen.

Optrekkend vocht in oude gebouwen en woningen

Optrekkend vocht zie je vaker in oudere gebouwen en woningen. Het is in elk geval een veel voorkomend probleem dat ook voor de nodige gevolgen kan zorgen. Optrekkend vocht ontstaat door grondvocht of zakkend water dat vanuit de fundering de woonruimte weet binnen te dringen. Optrekkend vocht bevat in de meeste gevallen schadelijke zouten. En die zouten blijven vervolgens achter op de muur wanneer er sprake is van verdamping. 

Slecht voor de energierekening en de staat van jouw huis

Heb je te maken met optrekkend vocht, dan is dat slecht voor de hoogte van de energierekening. Dat geldt eveneens voor de gezondheid, terwijl ook de woning sterk te lijden heeft. Gelukkig is er een passende oplossing als je te maken hebt met optrekkend vocht. Door te kiezen voor de juiste oplossing tegen optrekkend vocht, kan dit wel tot liefst 90 procent worden teruggebracht. 

Garantie op de werkzaamheden van de specialist

Schakel je een specialist in het bestrijden van optrekkend vocht in, dan zal de situatie eerst in kaart worden gebracht. Ook wordt gekeken naar hoe serieus de problemen precies zijn. Vervolgens wordt een plan van aanpak gemaakt. Gaat de specialist aan de slag, dan worden eerst de plinten en het stuc- en pleisterwerk weggehaald. Vervolgens worden de muren geïnjecteerd met een vochtwerende vloeistof. Ook worden de muren behandeld tegen zout en vocht aan het oppervlak. Vervolgens wordt afdichtingsmortel aangebracht. Ook worden de muren behandeld met zout besteding pleisterwerk. Op die manier keert optrekkend vocht niet terug. De specialist geeft je altijd garantie op de werkzaamheden.

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden