Virtuele vakman

Meer mans met vloertegels

Meer mans met vloertegels

Geplaatst op

Ben je eigenlijk ook redelijk overtuigd van de voordelen van vloertegels, maar heb je nogal wat vragen? Check dan gewoon eens een van de virtuele specialisten op het gebied van alles wat met interieur en onderhoud te maken heeft. Deze platformen bieden je doorgaans alle antwoorden op relevante vragen. En ook antwoorden op vragen over vloertegels dus.

De vloertegels van natuursteen zijn erg populair

Hoewel vloertegels er in heel veel verschillende vormen zijn, kun je gerust stellen dat er twee soorten met kop en schouders bovenuit steken: de natuursteen vloertegels en de keramische vloertegels. De natuursteen vloertegels zijn het meest populair, en dat is alleszins verklaarbaar. Behalve deze soort en de keramische tegel, heb je ook uitvoeringen in graniet, marmer, leisteen en kalksteen. 

De vloertegels worden op maat voor je gemaakt

Kies je voor een natuursteen vloertegel, dan kies je een duurzame vloertegel en gemakkelijk te onderhouden product. De tegels komen rechtstreeks uit de natuur en worden op maat voor je gemaakt. Nadeel van deze vloertegels is dat ze niet de goedkoopste vloertegels zijn. Omdat elke natuursteen uniek is, haal je wel altijd iets unieks in je huis. Een tweede natuursteen vloer die precies hetzelfde is, ga je niet vinden. 

Voldoende reinigingsmiddelen beschikbaar voor de natuursteen vloertegels

De vloertegels van natuursteen kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden. Meest voorkomende vormen zijn schuren, wanneer je een matte afwerking wenst en verzoeten als je van een blinkende afwerking houdt. Verder kun je de natuursteen vloertegels polijsten, zagen, vlammen, hameren of zandstralen. Voor goed onderhoud zijn voldoende reinigingsproducten beschikbaar. Gebruik echter geen chemische producten en eveneens geen zuren. Tip: probeer eens groene zeep. 

Glazuurlaag maken de vloertegels waterbestendig

Behalve de natuursteen vloertegels zij ook keramisch vloertegels erg populair. Deze vloertegels kunnen bestaan uit natuurlijke grondstoffen, zand en klei. Deze worden gebakken bij temperaturen die oplopen tot wel 1250 graden Celsius. Vaak worden er mineralen aan toegevoegd voor de stevigheid van de vloertegels. Ook wordt een glazuurlaag gebruikt om de vloertegels waterbestendig te maken. Check een online platform over onderhoud en interieur en laat je ook overtuigen van de voordelen die vloertegels te bieden hebben. Want die voordelen zijn echt legio.

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden