Virtuele vakman

Hoe kan ik veilig werken met een hoogwerker?

hoogwerker certificaat

Hoe kan ik veilig werken met een hoogwerker?

Geplaatst op

Tijdens het werken met een hoogwerker is het belangrijk om veilig te werken. Je wilt niet dat er iets verkeerd gaat op grote hoogte. Gelukkig is er veel ervaring, kennis en kunde aanwezig die je kan gebruiken om dit doel te bereiken. In deze blog noemen we een aantal dingen die je zeker zou moeten toepassen. Lees snel verder.

Veilig werken met een hoogwerker

We hebben een aantal tips van experts voor je onder elkaar gezet, om het je gemakkelijk te maken een beeld te krijgen waar je aan moet denken wanneer je werkt met een hoogwerker. Beschouw dit als noodzakelijke stappen om veilig te kunnen werken:

·        Stap 1: Haal een certificaat

Het begint met een begrip van de manier waarop je met een hoogwerker moet werken. Daarvoor raden we je aan om een hoogwerker certificaat te halen. Een passende opleiding is een goed begin. Daarnaast moet je altijd het fijne weten van de specifieke machine waarmee je werkt.

·        Stap 2: Volg de regels

Het is een logische conclusie om de regels te volgen die je tijdens de opleiding afgerond hebt. Toch kan het nog wel eens voorkomen dat mensen tijdens het werk een beetje de grens opzoeken van wat net niet kan volgens de regels, dat kun je beter niet doen op een hoogwerker. Blijf ze dus strak volgen

·        Stap 3: Doe veiligheidschecks

Voordat je op de hoogwerker klimt, is het belangrijk om veiligheidschecks te doen op de bouwplaats. Controleer ook de hoogwerker. Waar je op moet letten, heb je allemaal geleerd tijdens je opleiding en de cursus die speciaal geschreven is voor de specifieke hoogwerker waarmee je werkt.

·        Stap 4: Veiligheid voor alles

Ok je gaat omhoog. Dat is mooi, want werk op grote hoogte is belangrijk. Zorg wel dat je verankerd bent aan met een schokdemping. Dit veiligheidsschort kun met stalen haken vastzetten aan de hoogwerker.

·        Stap 5: Gebruik het platform

Het is slim om het platform op een zekere hoogte niet meer te verlaten. Je stapt er pas weer af wanneer het in de laagste stand staat. Stap er nooit vanaf en klim nooit naar beneden. Op deze manier zul je veilig werken.

·        Stap 6: Houdt je aan de grenzen van het apparaat

De hoogwerker heeft zijn grenzen als het gaat om maximum gewicht en hoogte. Deze zijn daarnaast ook afhankelijk van het weer. Waait het bijvoorbeeld erg hard, dan moet je daar echt rekening mee houden. En waait het echt te hard, stap dan niet op de hoogwerker.

Conclusie

Veilig werken, is het enige juiste werken. We raden je sterk aan om alle stappen goed te volgen. Zo alleen kun je veilig werken met een hoogwerker, waardoor werken op grote hoogte even efficiënt als leuk is. Stel altijd vragen aan je leidinggevende wanneer je vermoedt dat zaken niet op orde zijn.

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden