Virtuele vakman

Het belang van goede werkschoenen

Het belang van goede werkschoenen

Geplaatst op

Als je veel aan het klussen bent in huis dan is het van belang om goede werkschoenen te dragen. Je werkt namelijk met zware materialen en dat kan wel eens ooit fout gaan. Werkschoenen zijn dan niet te missen. Maar waarom zijn veters van feetuniqueveters.nl eigenlijk zo belangrijk? Welke bescherming garanderen ze? Daar vertellen we je in deze blog meer over, dus lees vooral verder als jij zelf veel klust in huis!

Stalen neuzen

Als je aan het klussen bent in huis dan zul je vast wel ooit eens wat hebben laten vallen. Als er echter stenen of gereedschappen op je voeten vallen dan kan dat zonder beschermende schoenen erg negatieve gevolgen voor je voet hebben. In een erg geval kun je zelfs helemaal niet meer lopen, waardoor je niet meer door kunt gaan met klussen. Goede werkschoenen hebben daarom stalen neuzen om je te beschermen tegen vallende voorwerpen. Als er dan alsnog gereedschap of een steen op je voet valt, dan is er niets aan de hand. Je voeten zijn dus ten alle tijden beschermd!

Antislip zolen

Tijdens het klussen kan het voorkomen dat je uitglijdt door gladde oppervlakken. Dit is erg gevaarlijk omdat je in veel gevallen omringd bent door allerlei werkmaterialen. Om die reden hebben werkschoenen antislip zolen, waardoor je niet zo gemakkelijk uit kunt glijden. Wel is het belangrijk om goed je veters te strikken zodat je niet over je eigen veters struikelt en alsnog tegen de werkmaterialen aan valt. Goede veters kun je vinden op feetuniqueveters.nl. Door antislip zolen en goede veters te hebben verminder jij de kans op uitglijden en struikelen. Je eigen veiligheid gaat immers altijd voorop!

Antiperforatie tussenzolen

Een ander kenmerk van werkschoenen is dat ze beschermde voetzolen hebben. We noemen dit ook wel antiperforatie zolen. Deze zolen zijn er speciaal voor gemaakt dat scherpe voorwerpen niet binnen kunnen dringen. Dit is dus vooral handig wanneer je aan het klussen bent met spijkers. Als je met een goede werkschoen op een spijker stapt dan beschermt de zool je voet. Zo komt de spijker dus niet in je voet terecht.

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden