Het is bekend voor iedereen, studentenkamers zijn duur. Daarom kom je vaak terecht in een erg klein kamertje. Het is dan van belang dat je deze kamer zo goed en praktisch mogelijk inricht. Je wilt natuurlijk dat de kamer zo ruimtelijk mogelijk blijft lijken. Daarom vind je in dit artikel een paar tips voor het inrichten van een studentenkamer!

Multifunctioneel bureau

Een van de belangrijkste meubels in je studentenkamer is een bureau. Hier moet je immers je huiswerk op maken en op studeren. Een tip is dan ook om het bureau een dubbele functie te geven. Zo kun je de tafel ook gebruiken om aan te eten. Op die manier spaar je al een hele eettafel aan ruimte uit. Je kunt er eventueel wat extra stoelen aanzetten wanneer er meer mensen willen komen eten.

Een hoogslaper

Een ander meubelstuk dat erg handig is om aan te schaffen voor een studentenkamer is een hoogslaper. Een hoogslaper zorgt er namelijk voor dat je écht ruimte uitspaart. Doordat het bed bij een hoogslaper hoger ligt dan normaal, hou je ruimte over onder het bed. Deze ruimte kun je dan bijvoorbeeld opvullen met een kast of met je bureau, maar je zou de ruimte onder de hoogslaper ook kunnen gebruiken als opberging van je spullen.

Uitklapbare stoelen

Stoelen nemen veel plek in beslag, maar zijn niet te missen wanneer er mensen over de vloer komen. Vaak ben je echter alleen thuis, dus heb je eigenlijk maar één goede stoel nodig. De overige stoelen nemen dan gewoon onnodig ruimte in beslag. Daarom is het een goed idee om uitklapbare stoelen aan te schaffen. Deze haal je vervolgens uit de kast als er andere mensen bij je langskomen en berg je gemakkelijk weer op zodra ze weer weg zijn. Je kunt ze dus bijvoorbeeld opbergen onder je hoogslaper. Al met al zijn ze dus erg ruimtebesparend!

Slaapbank

Mocht een hoogslaper nu niks voor jou zijn, dan kun je ook een slaapbank kopen. Een slaapbank is overdag gewoon een doodnormale bank, maar kun je ’s avonds uitklappen tot een bed. Het voordeel hiervan is, is dat je geen extra bed hoeft aan te schaffen en vaak pas je er zelfs met twee personen op!