Virtuele vakman

Energie besparen met uw CV, zo doet u dat!

Energie besparen met uw CV, zo doet u dat!

Geplaatst op

Denk eens na over een automatische ontluchter

Een automatische ontluchter in een cv-installatie zorgt ervoor dat er automatisch ontlucht wordt, waardoor de verwarming veel beter gaat werkt omdat waterdoorvoer niet meer door lucht kan worden belemmerd.. Lucht belemmert namelijk de waterdoorvoer en zorgt ervoor dat uw radiatoren niet meer hun volle potentieel kunnen bereiken. De volgende video laat helder zien hoe een ontluchter werkt.

De vuilafscheider haalt vuildeeltjes uit uw cv-systeem. Die vuildeeltjes kunnen problemen veroorzaken in de centrale verwarming.  Door de afscheider gaat de ketel langer mee en verkleint u de kans op storingen. Met afscheider en de ontluchter kunt u behoorlijk profiteren. Want ze leveren samen meer comfort op tegen lagere kosten. Dit kunt u zelfs bij elkaar zo’n honderd euro per jaar besparen!

Heeft uw ketel een comfort-stand zet deze dan zo snel mogelijk uit!

Sommige cv-ketels hebben een zogenoemde  comfort-stand voor warm kraanwater. Er wordt dan continu een voorraadje water op temperatuur gehouden, zodat u snel warm water uit de kraan heeft, warm water uit de kraan hoeft te wachten. Dit warm houden kost al snel een paar tientjes per jaar. Bekijk uw handleiding eens om te controleren of uw cv-ketel een eco stand heeft. Hiermee gaat uw ketel pas aan het werk voor warm water als u de kraan opendraait.

Pomp eens een tandje langzamer

De pomp In uw cv-ketel pompt het water van uw CV naar de radiatoren. Tevens pompt het het afgekoelde water daarna ook weer terug . Bij veel CV ketels kan de snelheid van het pompen ingesteld worden via een bedieningspaneel. Hierdoor loopt het water dan langzamer door de radiatoren en heeft meer tijd om warmte aan de ruimte af te staan. Het water wat hierna teruggaat, zal ook koeler in de ketel terug komen. Dit verhoogt het rendement van de ketel. Moderne ketels zoals de hogere rendement ketels  regelen de pompsnelheid vaak zelfs al helemaal automatisch. Om na te gaan of u een automatisch snelheid heeft of deze kan instellen via een bedieningspaneel, raden we u aan om uw gebruikershandleiding te raadplegen.

Onderhoud uw ketel goed

Wat je goed onderhoud gaat langer mee, een nieuwe ketel kopen is al snel een dure grap! Zorg er dus voor dat u met enige regelmaat uw ketel na laat kijken, zeker als deze meer dan vijf jaar oud is. Een cv onderhoudsmonteur kan deze controle voor u doen. Veel monteurs bieden ook een onderhoudscontract aan waardoor uw cv-ketel elk jaar een keer nagelopen wordt. Verder kunt u zelf met enige regelmaat de waterdruk nalopen of de verwarmingen ontluchten. Dit scheelt weer in het verbruik en draagt ook bij aan de langere levensduur van de ketel.

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden