Virtuele vakman

Efficiënter thuiswerken met 4 thuiskantoor tips!

Efficiënter thuiswerken met 4 thuiskantoor tips!

Geplaatst op

Dat thuiswerken het nieuwe normaal zou worden, hadden we een paar jaar geleden niet kunnen bedenken. Uit recent onderzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat blijkt dat Nederlandse bedrijven ook na de corona crisis willen blijven inzetten op het werken vanuit huis. Thuiswerken kent natuurlijk veel voordelen. Denk hierbij aan minder files, minder energieverbruik op kantoor en meer motivatie en productiviteit. Om thuis optimaal aan de slag te gaan is het wel belangrijk om een goede en efficiënte thuiswerkplek te hebben. Hoe? Dat lees je in deze blog! 

Ergonomisch werken 

Het belangrijkste is dat je lekker zit en geen last krijgt van je lichaam. Daarom is het aan te raden om te gaan voor een ergonomische bureaustoel en ergonomisch bureau voor de perfecte werkhouding. Ergonomisch kantoormeubilair is zo ontwikkeld dat het de nadruk legt op wat goed is voor het lichaam. Mocht je hier niet zo’n groot budget voor hebben, dan is dat helemaal geen probleem. Er zijn namelijk genoeg plekken waar je tweedehands kantoormeubelen koopt! Op deze manier ben je namelijk ook nog eens duurzaam bezig. win-win. 

Haal het maximale uit de ruimte 

Niet iedereen heeft thuis natuurlijk zeeën van ruimte voor een uitgebreid thuiskantoor. Dit is ook helemaal geen probleem, want met een beetje creativiteit is het altijd mogelijk om het maximale te halen uit de plaats die je wel ter beschikking hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stapelen van alle apparaten. Investeer in een archiefkast waar je alles kwijt kunt en hang extra boekenplanken op als opbergruimte.. 

Natuurlijk licht 

Natuurlijke lichtinval is erg belangrijk voor de creativiteit van het brein. Natuurlijk licht is namelijk veel gemakkelijker voor je ogen. Daarom is het belangrijk, indien je de mogelijkheid hebt, om je bureau bij het raam te plaatsen waar veel natuurlijk licht binnenvalt. Zorg er daarnaast voor dat het raam zo min mogelijk belemmerd wordt door raamdecoratie. 

Investeer in externe apparatuur 

Een laptop is in de meeste gevallen niet het enige dat je nodig hebt om comfortabel aan de slag te gaan. Om het werkgemak te verhogen, is het aan te raden om ook te investeren in externe apparatuur. Denk hierbij aan een externe beeldscherm, een extra muis en een extern toetsenbord. Je zorgt op deze manier voor een betere houding aan het bureau. Let er wel op dat je al het apparatuur op de juiste manier neerzet, zodat je rechtop zit en geen last krijgt van je nek of rug.

Gerelateerde berichten

Professionele schoonmakers voor het onderhoud van een kantorencomplex

Het handhaven van een hygiënische werkplek is cruciaal voor het welzijn en de productiviteit van werknemers, maar het handhaven van een efficiënt...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden