Virtuele vakman

Een waterontharder in je woning plaatsen

Een waterontharder in je woning plaatsen

Geplaatst op

Wanneer je een waterontharder wilt hebben omdat je van mening bent dat je water beter kan en er nu teveel aan calcium inzit dan geven wij de raad om van tevoren even wat onderzoek te doen. De prijs van een waterontharder kan nogal eens verschillen.

Een slimme investering

Je bent er achter gekomen dat er vrij veel kalk in je leidingwater zit waardoor dat je elektrische apparaten sneller slijten. Mooi balen natuurlijk! De kalk gaat namelijk aan het verwarmingselement zitten en daardoor verbruik je meer aan energie. Uiteindelijk is de kalk zoveel dat het apparaat eraan kapot gaat. Voordat we je gaan vertellen wat een waterontharder kost gaan we je eerst meer vertellen over de verschillende opties die er te krijgen zijn. 

Welke typen waterontharders zijn er?

Er zijn diverse soorten waterontharders. De mechanische waterontharder en de elektronische waterontharder. De mechanische waterontharder werkt met een zoutspoeling die in werking gaat wanneer er een bepaald watervolume is. Deze versie werkt op waterdruk. Hierdoor bespaar je op de bijkomende elektriciteitskosten. De prijs van deze waterontharders zijn lager dan die van elektrische waterontharders. Bij een elektronische waterontharder wordt het allemaal aangestuurd. Je kunt dan werken met tijdprogramma’s. Met dit type verbruik je minder zout en water omdat je onnodige spoelingen op deze manier vermijd.

De goedkoopste waterontharder is de magnetische variant. De ontharder werkt weer op een andere manier en heeft bovendien vrijwel geen onderhoud nodig.

Wat is nu de gemiddelde prijs?

Nu we je hebben uitgelegd wat het verschil is tussen een mechanische waterontharder en een elektrische waterontharder vertellen we je wat meer over de prijs. Wanneer je kiest voor een waterontharder met zoutvat en je laat deze monteren zit je al gauw aan de 1050 euro. Wil je hem met een groter zoutvat wat voldoende is voor een gezin met kinderen dan kom je al gauw aan de 1250 euro. Hier komen dan ook nog de kosten voor het onderhoud wat je 1 keer per jaar hebt aan de waterontharder bij. Je kunt dit ook zelf doen. Dat drukt dan die kosten weer een beetje. Uiteindelijk zal je op de langere termijn er wel profijt van hebben, maar het duurt dus wel even voordat een waterontharder zich heeft terugverdient. 

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden