Virtuele vakman

Een unieke sfeer creëren met houten jaloezieën

Een unieke sfeer creëren met houten jaloezieën

Geplaatst op

Met houten jaloezieën krijgt je woning een natuurlijke sfeer. Jaloezieën van hout zijn in veel soorten en maten verkrijgbaar en geven een boost aan het interieur van je woning. In deze blog vertellen we je meer over deze trend met hout die in steeds meer woonkamers terug te vinden is. We behandelen onder andere de verschillende soorten, de mogelijke combinaties in je interieur en de reden waarom je er goed aan doet om houten jaloezieën aan te schaffen.

Verschillende soorten jaloezieën

Het grootste onderscheid in jaloezieën zijn de houten uitvoeringen en aluminium uitvoeringen. Vroeger kwamen aluminium varianten veel vaker voor in huizen en andere panden. Het voordeel van aluminium jaloezieën is dat ze warmte werend zijn. Met een jaloezie van aluminium blijft het dus lekker koel in je woning. Daarnaast geeft aluminium je woning een stijlvolle uitstraling.

Houten jaloezieën zijn erg in opkomst. Door de reflectie van de zon op het hout is er sprake van een prachtige en warme lichtinval. Veel jaloezieën worden gemaakt van lindehout, wat ervoor zorgt dat de jaloezieën een luxe en warme uitstraling hebben in je huis. Een houten jaloezie past hierdoor heel goed in een landelijk interieur van een woning.

Waarom kiezen voor horizontale houten jaloezieën?

Met horizontale jaloezieën heb je de mogelijkheid om de mate van privacy en lichtinval eenvoudig te regelen. Door middel van een koord stel je eenvoudig in hoever de lamellen open of dicht staan. Zo bepaal je gemakkelijk hoeveel licht in inkijk er is in je ruimte. Door de jaloezieën helemaal omhoog te trekken, kun je maximaal genieten van zonlicht. Dit maakt goedkope houten jaloezieën geschikt voor iedere ruimte in je huis. Het grote voordeel hierbij is dat de jaloezieën heel eenvoudig schoon te maken zijn, waardoor je weinig tijd kwijt bent aan het onderhoud.

Hoe kun je jaloezieën van hout combineren?

Er zijn meerdere tinten die schitterend staan bij houten jaloezieën. Aardetinten als beige, mosgroen of donkerbruin passen zeker bij jaloezieën van hout. Daarnaast passen andere houten meubels zoals stoelen, bijzettafels, tv meubels en vloeren ook prima bij een jaloezie van hout. Wees dus zeker niet bang om verschillende houten meubels met elkaar te combineren voor een unieke landelijke uitstraling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden