Virtuele vakman

Dit is waarom een waterontharder nuttig voor je is

Dit is waarom een waterontharder nuttig voor je is

Geplaatst op

Heel wat families in Nederland hebben in hun woning te maken met hard water. En dat zie je, want kalkaanslag laat heel wat sporen na. Hierdoor wordt het moeilijker om je woning schoon te houden. Ook de apparaten in je keuken en badkamer gebruiken meer energie en zullen sneller verslijten. Alles bij elkaar doet hard water je dus veel geld uitgeven. Kan het anders? Jazeker, met een waterontharder.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder, ook wel waterverzachter genoemd, zorgt ervoor dat het kalk in het water opgelost is. Kortom het zorgt dat het harde water dat veel kalk bevat omgezet wordt naar zacht water dat een veel lager kalkgehalte heeft. Niet alleen vinden veel mensen zacht water lekker, ook de kalkaanslag op verschillende plekken in je huis zal fel verminderen. Dat is goed nieuws voor je keuken, badkamer, leidingen en al je elektronische apparaten die water gebruiken.

Hoe werkt een waterverzachter?

Geen nood we gaan je hier geen technisch gezeur rond de oren slaan, maar leggen je heel eenvoudig uit hoe een waterverzachter werkt. Een waterverzachter onttrekt het calcium en het magnesium uit je drinkwater. Daarvoor maakt het gebruik van een (hars)filter die bestaat uit harsbolletjes die zelf natrium afstaan. Dit zorgt ervoor dat het water zacht wordt. Alsof het bronwater is. Heerlijk!

Maar natuurlijk zal je filter na verloop van tijd verzadigd zijn. Daarom moeten de harsballetjes in je filter regelmatig geregenereerd worden. Dit doe je met speciaal zout voor waterontharders. Die onttrekt de kalk uit de filter en voert het af. Zo is je waterontharder in staat weer nieuw hard water te ontharden.

Hoeveel kost een waterontharder?

Houd rekening met € 750 tot € 1000 voor een degelijke waterontharder. Hierbij komen af en toe ook onderhoudskosten en zal je ook het zout moeten vervangen. Dat kost geld. Daarom wordt vaak gezegd dat een waterontharder duur is. Maar niets is minder waar, want je bespaart heel wat geld omdat je minder kalkaanslag hebt, je toestellen langer meegaan én je apparaten minder energie gebruiken. Een waterontharder kopen, is dus een prima investering.

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden