Virtuele vakman

De grootste bouwprojecten van Lego

De grootste bouwprojecten van Lego

Geplaatst op

Vele legoblokjes maken een prachtig bouwwerk. Nadat lego een tijdje de nadruk heeft gelegd op het ontwikkelen van online spellen focussen ze nu weer op het ouderwetse bouwen. En de bouwprojecten zijn groter dan ooit! Dit zijn de grootste lego bouwpakketten.

 

Ghostbusters brandweerkazerne

De brandweerkazerne uit de film is volledig na te bouwen met lego. De kazerne bestaat uit de kenmerkende rode stenen en komt met 9 poppetjes, waaronder uiteraard de 4 ghostbusters zelf: Winston Zeddemore, Egon Spengler, Raymond Stantz en Peter Venkman. De brandweerkazerne heeft een scharnierfunctie waardoor je ook binnen kunt kijken en daar verder kunt bouwen. De gehele set bestaat uit ruim 4634 verschillende bouwstenen.

 

Lego Ninjago stad

Op basis van Ninjago the Movie heeft Lego verschillende bouwsets gemaakt. De Ninjago stad is de grootste variant en bestaat uit 3 verschillende verdiepingen die verbonden worden met een lift. Er zijn verschillende winkels te vinden, waaronder een kledingwinkel en een visrestaurant. De hele bouwset heeft 4867 legostenen, waaronder 16 poppetjes.

 

Lego Star Wars Millenium Falcon (ultimate collectors)

De Millenium Falcon bestaat alweer ruim 10 jaar is nog altijd één van de grootste bouwpakketten. Met 5197 blokjes staat deze versie in de top-3 van grootste bouwsets. Het ruimteschip bevat 5 poppetjes, waaronder Luke, Leia en Obi-Wan. Als alle legostenen op de goede plaats zitten is het schip ruim 80 centimeter lang.

 

Taj Mahal

Een van de zeven wereldwonderen hoort natuurlijk ook thuis in de top-5 grootste sets. De Taj Mahal bestaat uit wel 5922 bouwstenen en het duurt ongeveer 25 uur om dit bouwwerk in elkaar te zetten. Hoewel de originele set in 2008 uitkwam is de legoset in 2017 met twee extra elementen uitgegeven en mag je flink wat ruimte in je kamer creëren om het paleis neer te zetten.

 

Star Wars UCS Millenium Falcon

Voor de echte fanatiekelingen heeft Lego eind 2017 een nieuwe Star Wars bouwset uitgegeven. Met 7541 legoblokken is dit de grootst bestaande lego bouwset. Het ruimteschip bestaat uit verschillende compartimenten en is in zowel de oude als de nieuwe Star Wars stijl te bouwen. Dit is ook meteen de duurste legoset, maar zoals de echter lego-kenners wel weten kan een legoset een waardevolle investering zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden