Virtuele vakman

De 3 belangrijkste voordelen van een gietvloer

De 3 belangrijkste voordelen van een gietvloer

Geplaatst op

Gietvloeren zijn bij de meeste mensen inmiddels wel bekend: het is een vloer die ontstaat doordat er een materiaal over de vloer wordt gegoten. De populariteit van gietvloeren valt eenvoudig te verwoorden. Dat is waar deze blog over gaat. Je leest in deze blog dus de belangrijkste redenen en voordelen waarom mensen kiezen voor een gietvloer in hun nieuwe of bestaande woning of pand.

Reden #1: een gietvloer is duurzaam

Een gietvloer is een goede keuze wanneer je iemand bent die graag lange tijd wil kunnen genieten van een schone en mooie vloer. Hierbij staat een gietvloer 1-0 voor aangezien een gietvloer niet zo heel snel beschadigd. Zeker wanneer je dit vergelijkt met een soort vloer zoals een houten of stenen vloer, dan zul je zien dat een gietvloer langer meegaat. Wanneer je kiest voor een gietvloer zul je dus veel minder tijd kwijt zijn aan het bijvoorbeeld regelmatig in de olie zetten van je vloer; dat hoeft dan immers niet meer!

Reden #2: een gietvloer is zacht

In tegenstelling tot wat je zult verwachten, is een gietvloer verrassend zacht! Het materiaal van een gietvloer is veel veerkrachtiger en als het ware zachter dan wanneer je dit vergelijkt met een hardhouten vloer of een vloer van natuursteen. Als je graag op blote voeten loopt, dan is dit erg prettig, maar er zijn ook andere voordelen. Zo zal er minder snel iets stuk gaan wanneer het op een gietvloer valt, dan wanneer het op bijvoorbeeld een natuurstenen vloer valt.

Reden #3: een gietvloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren

Het mooie van een gietvloer, is dat je uit heel veel verschillende kleuren kunt kiezen. Je bent dus niet gebonden aan bepaalde kleurtinten zoals dit het geval is bij natuursteen of houten vloeren. Dit betekent dus dat je de vloer helemaal kunt uitkiezen naar je wensen zodat ze perfect passen bij de rest van je interieur. 

Zou je naar aanleiding van deze blog graag de mogelijkheden willen bespreken voor een gietvloer in jouw nieuwe of bestaande woning? Overweeg dan een gietvloer van coatingvloer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden