We zitten alweer in december. Dat betekent dat het jaar alweer bijna voorbij is en dat veel industrieën, waaronder dus ook de bedrijfstakken die te maken hebben met interieur en ontwerp, hier ook meer naar gaan kijken naar 2019. Heb je net een huis gekocht of ben je van plan er een te kopen in 2019? Of overweeg je je interieur om te gooien? Dan hebben we in deze blog een paar bijzondere trends voor 2019 opgesomd. Wie weet levert het je meer inspiratie op!

Ronde vormen

Ronde vormen ga je in 2019 steeds meer zien. De ronde vormen van diverse meubelstukken worden geïnspireerd op de ronde vormen in de meubels uit de jaren 70. Vooral stoelen met ronde rugleuningen zijn een goede manier om op een chique manier de trend in je huis te implementeren.

Handgemaakt

Wat ook verwacht wordt als grote trend in 2019, is het handgemaakte meubelstuk. Je kunt hierbij denken aan een handgemaakte dressoirs op maat of een op maat gemaakte keukentafel. Vooral houten en metalen handgemaakte meubelstukken zul je in 2019 meer de kop op zien steken.

Art Deco

Er wordt ook rekening gehouden met een meer prominente invloed van de Art Deco stijl. Dit zal ervoor zorgen dat vormen en silhouetten een veel duidelijkere rol gaan krijgen in het ontwerp van de meubelstukken. Ook op het gebied van kleur zal roze waarschijnlijk een erg sterke aanwezigheid blijven hebben. Daarnaast zal er gecombineerd kunnen worden met marine blauw en olijf groen.

Antiek

Antiek is eigenlijk altijd populair gebleven. Het geeft het interieur een praatstuk en pronkstuk in de meeste gevallen. Een meubelstuk wat al jaren in de familie zit, geeft je woning meer ziel en persoonlijkheid. Je kunt er dan ook geld op inzetten dat écht klassieke en antieke meubelstukken in het aankomende jaar weer een mooi plekje gaan krijgen in de woonkamer.