Virtuele vakman

Als bedrijf kiezen voor correctief onderhoud of preventief onderhoud?

machine onderhoud

Als bedrijf kiezen voor correctief onderhoud of preventief onderhoud?

Geplaatst op

Er zijn bedrijven die een machine onderhoud specialist inschakelen bij storingen, waardoor het productieproces tot stilstand is gekomen. Dit is niet vaak het geval, maar als alles stil staat dan kunnen de extra kosten en gemiste productie snel hoog oplopen. Is dit dan wel zo slim? Of kun je beter één keer per een bepaalde periode laten kijken naar alle machines, zodat je de kans op storingen stukken kleiner maakt. In deze blog gaan we hier wat dieper op in.

Kies voor preventief onderhoud

We adviseren om voor het preventief onderhouden van machines te kiezen. Zo kijkt er regelmatig een specialist op het gebied van machine onderhoud naar de machines. Er wordt gekeken of de machines onderhoud nodig hebben en als dit het geval is, dan zal de specialist dit onderhoud op deskundige wijze uitvoeren. Hieronder geven we je een aantal voordelen van preventief machine onderhoud.

Lagere onderhoudskosten

Bij correctief onderhoud zijn de kosten om de machines weer aan de praat te krijgen hoger dan bij preventief onderhoud. Dit komt doordat er bij correctief onderhoud al sprake is van een storing oftewel machine die niet meer goed werkt. Laat je machine regelmatig preventief onderhouden en voorkom dus hogere kosten.

Kortere stilstand van het productieproces

Een korte preventieve onderhoudsbeurt zorgt ervoor dat machines veel minder lang stil hoeven te staan dan bij het repareren van de machines. Bekijk samen met collega’s wat het beste moment is om de productie stil te leggen en plan in deze periode het preventieve onderhoud in. Zo hoeft het productieproces niet lang stil te staan en voorkom je langdurige periodes van stilstand bij kapotte machines.

Langere levensduur van de machines

Een storing betekent een machine die niet meer naar behoren werkt. Iedere keer dit naderhand repareren werkt wel, maar is vooral gericht op de korte termijn. Een machine die meerdere malen stuk is en gerepareerd moet worden, is niet bevorderlijk voor de levensduur van de machine. Laat de machine regelmatig controleren en onderhouden, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Veiligere werkomgeving

Misschien wel het allerbelangrijkste is de veiligere werkomgeving die je voor medewerkers creëert. Als je de machines regelmatig laat onderhouden, is er een kleinere kans op ongelukken bij de machines en op de werkvloer. Preventief machine onderhoud is dus niet alleen bevorderlijk voor de omzet van je bedrijf, maar ook voor het welzijn van de medewerkers.

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden