Virtuele vakman

Alles wat je moet weten over luchtgordijnen

luchtgordijn

Alles wat je moet weten over luchtgordijnen

Geplaatst op

Een luchtgordijn is een goede manier om je huis koel of juist warm te houden. Wellicht zit jij wel na te denken over het nemen van een luchtgordijn. In deze blog lees je een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een luchtgordijn.

  • Het is belangrijk om een duurzaam, robuust luchtgordijn te kiezen voor een lange levensduur, vooral in veeleisende omgevingen. Ze moeten ook gemakkelijk te installeren en aan te sluiten zijn.
  • Luchtgordijnen worden op verschillende manieren aangestuurd. De eenvoudigste toepassing is een op afstand gemonteerde schakelaar die de ventilatorsnelheid regelt. Deze regeling is het meest effectief in gebieden met veel verkeer waar de deuren altijd open staan. In andere omgevingen kunnen thermostatische regelaars worden gebruikt, of automatische activering met deurschakelaars. Luchtgordijnen worden in toenemende mate gekoppeld aan onderhoudssystemen van gebouwen.
  • Luchtgordijnen creëren een comfortabele werkomgeving, verminderen tocht, houden koude lucht buiten in de wintermaanden en warme lucht in de zomer. Ze maximaliseren ook energie-efficiëntie en energiebesparing.
  • Voor een zo energie-efficiënt mogelijke werking moeten de plannen voor het nemen van luchtgordijnen worden gespecificeerd in de bouw-, plannings- en ontwikkelingsfasen. In sommige gevallen kan het installeren van een luchtgordijn na de voltooiing van het gebouw een compromis betekenen en kan dit leiden tot een verminderde efficiëntie.
  • Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, het kiezen van het juiste luchtgordijn voor het type deuropening en de grootte van de deuropening is van essentieel belang. Dit is geen lastig proces. Het luchtgordijn moet de breedte van de deur bedekken en een luchtstroom hebben die overeenkomt met de montagehoogte van het luchtgordijn.
  • Elektrisch verwarmde of niet verwarmde waterunits bestaan ook. Onverwarmde units worden voornamelijk gebruikt in koelhuizen, waar het luchtgordijneffect wordt omgekeerd om een koelruimte af te dichten.
  • Voor veel huizen is het belangrijk om een stijlvol luchtgordijn aan te schaffen. Een andere oplossing is een verzonken luchtgordijn. Bij de installatie van deze apparaten moet voldoende luchtstroom worden toegestaan plus een onbelemmerde uitlaat. Ook toegang voor onderhoud moet worden overwogen.
  • Energieverspilling kan de bewoners van een gebouw veel geld kosten. Investeren in luchtgordijnen kan een goede manier zijn om dit terug te verdienen.
  • Luchtgordijnen vormen een onzichtbare barrière die verschillende temperatuurgebieden isoleert zonder mensen hiermee te hinderen. Er zijn modellen beschikbaar voor optimale prestaties bij verschillende groottes openingen, variërend van kleine serveerluiken tot deuren van 6 meter hoog.

 

Bij Aircogroep.nl kies je uit diverse luchtgordijnen. Laat je informeren over de mogelijkheden.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden