Virtuele vakman

7 bijzondere oorzaken van een verstopt riool

loodgieter amsterdam

7 bijzondere oorzaken van een verstopt riool

Geplaatst op

Het is erg vervelend om erachter te komen dat het riool verstopt is. Het toilet wordt in bijna ieder huis meerdere malen per dag gebruikt. Gelukkig zijn er loodgieters in Nederland die met één belletje voor je deur staan om het riool te ontstoppen. Toch zijn de oorzaken van een verstopping soms erg bijzonder. In deze blog geven we 7 wel heel bijzondere oorzaken van een verstopt toilet. Tip: doe dit thuis niet na.

 1. Een eekhoorn
  Een eekhoorn? Ja, een eekhoorn! Het diertje is door een pijp aan de buitenkant van de woning naar binnen geklommen, kwam vervolgens vast te zitten en er was sprake van een verstopping.
 2. Een gloednieuwe iPhone
  We horen het wel vaker, een mobiele telefoon die helaas in het toilet valt. Sommige mensen leggen hem op de rand van de wc-bril neer, anderen kiezen voor het bakje naast het toilet waar het wc-papier uitkomt. Het nadeel van deze bakjes is dat ze vaak glad zijn en schuin aflopen, waardoor de mobiele telefoon nog wel eens zo de wc in wil plonsen. Bij deze verstopping was het bijzondere dat de iPhone nog in de verpakking zat.
 3. Een zakje marihuana
  Toevallig genoeg was deze verstopping op het vliegveld. De persoon in kwestie bedacht zich waarschijnlijk net te laat dat het niet slim is om drugs over de grenzen te transporteren. En wat is er nou een betere afvalbak dan het toilet? Niet erg slim dus, aangezien ook een zakje marihuana kan zorgen voor een verstopte wc.
 4. Een kunstgebit
  We hebben het ook wel eens meegemaakt dat een kunstgebit de oorzaak was van een verstopping in het toilet. Helaas heeft niemand zich na het oplossen van de verstopping gemeld om het kunstgebit weer terug te krijgen. Gek hè?
 5. Een paars hardgekookt ei
  Nog geen goede verstopplek gevonden voor het paaseieren zoeken? Een wc is dan wel een erg goede verstopplek om mensen uren te laten zoeken. Niemand die het ei zal vinden, behalve natuurlijk de loodgieter die het ei uiteindelijk vond.
 6. Ondergoed
  Als het wassen met de wasmachine te normaal wordt, dan begrijpen we dit. Wel raden we het dan alsnog niet aan om ondergoed bijvoorbeeld te gaan wassen in het toilet. Je wc raakt waarschijnlijk verstopt en het ondergoed zal er ook niet veel schoner van worden.
 7. Een armband ter waarde van 10.000 dollar
  Waar we dachten dat de doorgespoelde iPhone al een kostbare fout was, gaat het hier nog wat verder. Een armband met een waarde van 10.000 dollar is vast komen te zitten in het toilet. Gelukkig voor de eigenaresse is het sieraad wel netjes teruggebracht door de loodgieter.

Verstopping thuis? Bel een loodgieter!
Heb je zelf ooit last van een verstopte wc? Bel dan direct een spoed loodgieter. De meeste loodgieters zijn binnen enkele uren ter plaatse en ontstoppen het riool direct. Zo kunnen jullie thuis weer onbezorgd gebruik maken van het toilet.

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden