Virtuele vakman

5 nieuwe tegeltrends in 2018

5 nieuwe tegeltrends in 2018

Geplaatst op

Er is in Nederland een enorme hoeveelheid tegelspecialisten. Laat al deze tegelzaken, tegelshowrooms en tegeloutlets nou ook nog eens een assortiment aan tegels hebben waar je u tegen zegt. Maak dan maar eens de keuze voor de perfecte tegel voor in uw badkamer, toilet of aan de wand. Wij hebben 5 nieuwe tegeltrends voor je op een rij gezet.

1. Keramische tegels

Tegels van keramiek blijven populair. Keramische tegels worden steeds gedetailleerder en daarmee mooier. Naast de mooie uitstraling zijn tegels van keramiek ook vrij eenvoudig te onderhouden. Keramische tegels zijn ook beter bestand tegen krassen en vlekken, waardoor deze tegels vele voordelen bieden ten opzichte van bijvoorbeeld natuursteen en betonlook.

2. Patchwork tegels

De trend die we in 2018 veel voorbij zien komen zijn de kleine patchwork tegeltjes. Deze tegels hebben vaak de afmeting 15×15 cm of 20×20 cm. De leuke kleurtjes en vele motiefjes zorgen voor een speelse en hippe uitstraling. Patchwork tegeltjes komen het meest voor in kleine ruimtes als toiletten en hallen. Ook voor wanden in de badkamer, keuken of douche zijn deze tegels erg populair. Ze zijn erg slijtvast en niet gevoelig voor krassen.

3. Zwart-witte tegels

Steeds populairder worden tegels in een combinatie van zwart en wit. Deze tegels zijn vaak wit en bevatten een zwart motief. Dit zorgt voor een vrij drukke en opvallende tegel, waarmee je zeker de show steelt in je toilet, badkamer, hal of keuken. Dit komt vooral doordat de tegels vrij uniek zijn en je ze niet zo snel bij je kennissen op de vloer of aan de wand ziet.

4. Tegels met natuurlijke, donkere kleurtinten

Donkere en natuurlijke kleurtinten zijn ook in 2018 weer veel terug te zien op vloertegels en wandtegels. Kleuren die erg populair zijn in veel woonruimtes zijn paars, grijsblauw, donkergroen en aubergine. Met deze kleuren krijgt de ruimte een frisse en unieke uitstraling.

5. Grote afmetingen vloertegels

Naast kleuren en materialen zijn er ook op het gebied van maten bepaalde trends. Zo zijn tegels in grotere afmetingen erg in trek de laatste tijd. Naast de afmeting 60×60 cm zien we steeds meer vloertegels in de afmetingen 80×80, 90×90 en 100×100 cm. Vooral in woonkamers, badkamers en op terrassen zien we de grotere maten steeds meer terugkomen. Ons advies: bekijk uw ruimte aandachtig en bepaal aan de hand van de ruimte en de gewenste uitstraling de maat van de tegels. Er zijn in Nederland veel tegeloutlets die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste maat tegel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden