Tegenwoordig kun je bijna in elke regio wel een gietvloer bestellen. Het maken van een vloerkeuze is een belangrijke keuze. In deze blog kun je alvast inlezen wat gietvloeren van hoogstaande kwaliteit jou kunnen bieden. Het is een steeds populairdere keuze onder consumenten en bedrijven. Daarnaast is de vloer ook te combineren met een vloerverwarming, wat resulteert in een duurzame vorm van het verwarmen van de ruimte.

Wat is eigenlijk een gietvloer?

Als je op zoek bent naar een moderne en strakke vloer dan biedt een gietvloer heel veel opties. Een gietvloer bestaat uit twee lagen. Deze is opgebouwd door een gegoten vloer met daarop een dragende vloer. Een gietvloer kan bestaan uit polyurethaan of epoxy materiaal. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kan je hier een keuze in maken. Een groot voordeel van een gietvloer is dat deze een naadloze afwerking heeft en makkelijk te onderhouden is.

Welke gietvloer kleuren zijn er en kan ik dit later ook aanpassen?

Een ander groot voordeel van een gietvloer is dat de vloer in een tal van kleuren gegoten kan worden. Hier kan nog onderscheidt gemaakt worden tussen een mono of duo kleur. Bezoek een leverancier om voorbeelden te bekijken. Je gewenste kleur of kleurencombinatie zal ongetwijfeld beschikbaar zijn.

Kan een vloerverwarming gecombineerd worden met een gietvloer?

Als je nadenkt om een vloerverwarming aan te leggen dan is een combinatie met een gietvloer een uitstekende optie. Omdat een gietvloer uit diverse vloerlagen bestaat houdt het de warmte van de vloerverwarming goed vast. Vervolgens wordt op een natuurlijke manier de kamer geleidelijk verwarmt. Dit resulteert in een optimale verdeling van de warmte in de kamer. Omdat de warmte lang wordt vastgehouden door een gietvloer bespaart dit ook nog eens flink in de maandelijkse energiekosten.

Kan ik in elk gewenste kamer een gietvloer aanleggen?

In principe kan je in elke kamer een gietvloer laten aanleggen. Nog een voordeel van gietvloeren is dat deze naadloos zijn en dit zorgt voor een hygiënische en makkelijk te onderhouden vloer. Je kunt dus ook een gietvloer in vochtige ruimtes zoals de badkamer laten aanleggen. Uiteraard zijn er uitzonderingen, zoals een zwakke ondervloer op een tweede verdieping. Bespreek van te voren met je leverancier of een gietvloer geschikt is voor jouw gewenste kamer.

Kost een gietvloer veel onderhoud?

Een gietvloer is makkelijk schoon te houden. In vergelijking met andere vloeren is een gietvloer onderhoudsvriendelijk. Dat betekent niet automatisch dat er weinig tot geen onderhoud nodig is. Het is handig om je bezig te houden met deze korte onderhoudstips:

  • Plaatst viltjes onder uw meubels om krassen te voorkomen
  • Strepen van schoenen niet te lang op de vloer laten zitten
  • Met een zachte borstel over de vloer stofzuigen
  • Periodiek moppen met water. Gebruik hierbij geen chloorhoudend reinigingsmiddel
  • Vlekken door drankjes binnen 30 minuten schoonmaken met een dweil

Een goed onderhouden gietvloer kan wel 15 tot 20 jaar meegaan. Zo heb je voor de lange termijn een vloer dat ware perfectie uitstraalt.