Virtuele vakman

10 Voordelen van microvezeldweil voor het reinigen van laminaatvloeren

10 Voordelen van microvezeldweil voor het reinigen van laminaatvloeren

Geplaatst op

Als je er niet van overtuigd bent dat microvezeldweilen het beste hulpmiddel zijn voor het reinigen van je vloer van laminaat, lees dan verder voor de 10 voordelen die je van gedachten kunnen doen veranderen.

Ik heb thuis een laminaatvloer en ook in mijn oude kantoor. Ik heb in het verleden touwdweilen en sponsdweilen gebruikt, maar door over te stappen op een microvezeldoekje heb ik mijn reinigingstijd met meer dan de helft verkort.

Voordat ik eerst bezemvegen deed, gebruikte ik eerst een sponsdweil om het natte dweilen aan te pakken. Mijn appartement zat al snel vol met stof, vooral door de vervuiling in de lucht die een vreselijk dik bruin stof op de vloer naast de ramen achterlaat. Het is een nachtmerrie om mee om te gaan en ik vond dat een sponsdweil altijd strepen achterlaat als ik na het vegen vochtig dweilde.

Het kostte me een eeuwigheid om slechts 75 vierkante meter schoon te maken en ik moest heen en weer lopen, dezelfde gebieden opnieuw spoelen en herhalen om eindelijk van alle losse vlekken en strepen af te komen.

Sinds ik ben overgestapt op een microvezeldoek heb ik nooit meer achterom gekeken! Hier zijn de 10 voordelen van microvezel mops voor het reinigen van laminaatvloeren:

#1 Microvezeldweilen zijn veelzijdiger

Ze kunnen worden gebruikt voor zowel droog afstoffen als nat dweilen. Je kunt hetzelfde microvezelpad gebruiken voor het hele proces. Nadat je je laminaatvloer droog hebt gedweild, kun je de mop eenvoudig losmaken, afspoelen in warm water en opnieuw vastmaken voor het natte dweilen.

#2 Eco-vriendelijke herbruikbare pads

Microvezel pads zijn super milieuvriendelijk omdat ze meerdere malen hergebruikt kunnen worden. Je hoeft ze niet weg te gooien zoals Swiffer-mopdoekjes. In plaats daarvan, als je microvezelpad eenmaal echt vies wordt, hoef je het alleen nog maar in een wasmachine te doen en het is zo goed als nieuw.

#3 Geweldig in het oppakken van hondenhaar en stof

Microvezels trekken stof aan als een krachtige magneet, waardoor ze het perfecte instrument zijn voor het verzamelen van hondenharen en stofhazen. Je hoeft niet meerdere keren over één gebied te gaan zoals je dat met een bezem zou doen.

#4 Geen strepen of vuil achtergelaten

In tegenstelling tot een touwdweil- of sponsdweil laten microvezeldoeken geen vreselijke strepen vuil achter. Ze verzamelen alles wat op hun pad komt, zodat je niet meerdere keren over hetzelfde gebied hoeft te gaan om het schoon te krijgen.

#5 Zwenkkop voor verbazingwekkende wendbaarheid

De zwenkkop maakt het gemakkelijk om moeiteloos hoeken te draaien en om objecten heen te weven. Ook onder tafels en stoelen is het gemakkelijk te krijgen.

#6 Brede dweilkop bedekt grotere oppervlakken

Microvezelkoppen hebben fantastische brede koppen. Combineer de breedte van de kop met de zwenkfunctie en je kunt meer vloeroppervlak beslaan en minder tijd besteden aan schoonmaken.

#7 Minder herhaling

Microvezeldoeken zijn vederlicht en snijden door het pistool met nauwelijks duwen of schrobben. Je zult je niet zo moe voelen als na het dweilen met een touwdweil.

#8 Geen emmer water nodig

Microvezel koppen hebben nauwelijks water nodig, in feite zul je waarschijnlijk merken dat je je mop pad maar één keer per kamer hoeft te spoelen. Je kunt dit doen in de gootsteen, zodat je niet met een zware emmer water hoeft te slepen om constant te spoelen.

#9 Beste voor laminaatvloeren

Microvezeldweilen zijn de veiligste optie voor het reinigen van laminaatvloeren, omdat ze nauwelijks water nodig hebben. Te veel water is slecht voor laminaatvloeren, want als het de kern van de vloer beschadigt, zal het de vloer vervormen. Dit maakt microvezel koppen een veel veiligere keuze dan doorweekte draaddweilen die veel water gebruiken.

#10 Waar voor je geld

Als het aankomt op het besparen van geld, blazen microvezelmops alle andere opties uit het water. Je hoeft spons pads of dweilkoppen niet te blijven vervangen, want de microvezel pads zijn herbruikbaar. Je hoeft geen geld uit te geven aan dure merk-reinigers, want zelfgemaakte reinigers werken net zo goed. Je zult daarnaast uiteindelijk minder uitgeven aan je water rekeningen.

Gerelateerde berichten

Vloer en keukenblad beschermen dankzij producten

Als je een eigen huis gaat kopen, waar misschien hier en daar nog een tikkeltje aan gewerkt moet worden, dan ben je eens zo blij wanneer alles van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden